Doedelzakspelers

Fred Bronius

Fred is op 10 jarige leeftijd met het beoefenen van de doedelzak begonnen.
Zijn opleiding heeft hij genoten bij de Boys Brigade pipe band in Amsterdam.
Deze jeugdband heeft diverse keren aan de wereldkampioenschappen in Schotland meegedaan en heeft daar ook goede resultaten behaald, een 4e en later een 3e plaats waren enkele hoogtepunten.

Aangezien het enthousiasme geen grenzen kende heeft Fred zich op zeer jonge leeftijd bij de City of Amsterdam pipe band aangemeld, waar hij later ook Pipe Major zou worden. Deze band was de meest toonaangevende band van Nederland in die tijd.  Ook deze band speelde veel wedstrijden in het buitenland. Met name in Schotland waar zeer goede resultaten behaald werden. De meest in het oogspringende ereprijzen waren Schots kampioen en 2e op de Cowal championships.In 2006 was het tijd voor een nieuwe uitdaging en sloot Fred zich aan bij de Concord pipe band.
Fred heeft ook veel aan solowedstrijden in binnen- en buitenland meegedaan waar hij diverse eerste prijzen won. Ook heeft hij veel instructie aan diverse doedelzakbands en solisten gegeven.

Al vele jaren is Fred actief als artiest (solopiper) voor diverse gelegenheden.
Tevens heeft hij opgetreden met gerenommeerde artiesten zoals Andre Rieu, Carlos Nunez en The Chieftains, alsmede zijn medewerking verleend aan diverse radio en tv programma’s.

10365759_10152534447597425_1367515316566131585_nHij is ook de vaste doedelzakspeler bij de band Scrum. Deze band verzorgt energieke Folkmuziek met een stevig portie rock.