Evenementen en Workshops

Of het nu een opening van een winkel of manifestatie is, het geluid van de doedelzak zal een blijvende indruk achter laten. BagpiperOnline heeft ruime ervaring met het openen van evenementen.

Van het openen van een winkel of een Whiskyproeverij tot het spelen van het Schotse volkslied bij een voetbalwedstrijd.

Workshop doedelzakspelen.

De doedelzak associeer je niet direct met de lage landen, maar toch zijn er meer mensen dan je denkt die het prachtig vinden om dit oeroude muziekinstrument te bespelen. Ehet is oud; waarschijnlijk is het instrument al 2000 jaar v. Chr. ontstaan in India of Pakistan. Via de tochten van Alexander de Grote is de doedelzak naar het westen gekomen. De doedelzak is een blaas- en rietinstrument. Het rietje wordt niet aangeblazen, zoals bij veel andere instrumenten, door de mond, maar het wordt aangeblazen door een luchtkamer. Er bestaan heel veel varianten van het instrument. Elk land, of zelfs streek, heeft zijn eigen doedelzak.

De bekendste is toch wel de Schotse doedelzak. Dit instrument is erg luid en werd vooral bespeeld tijdens veldslagen en oorlogen. De doedelzak is een heel kenmerkend instrument en als je een cursus doedelzak of een workshop wilt volgen leer je eerst kennis te maken met het instrument. Dat klinkt raar, maar omdat het niet een alledaags instrument is, is het goed om eerst eens vertrouwd te raken met de doedelzak. Al snel zul je ervaren dat het een prachtig instrument is en dat je al redelijk snel een eenvoudig ‘deuntje’ kunt spelen. En je zult ervaren hoe leuk het is om de doedelzak te bespelen.

Het is leuk om met anderen een workshop doedelzak of een cursus doedelzak te volgen; het motiveert en stimuleert!

Uitproberen of doedelzakspelen wat voor u is of zomaar samen iets leuks doen ?

Bij BagpiperOnline bent u aan het juiste adres !!

Een workshop kan op locatie worden gegeven.

Bel of mail ons voor meer informatie.

Tijdens de workshop is er de mogelijkheid om Schotse kleding en accessoires te huren.